נחום גוטמן הוא הצייר המזוהה ביותר עם העיר תל אביב, נחום גוטמן הרבה לצייר בטכניקות שונות את נופי העיר תל אביב בשנותיה הראשונות. מוזיאון גוטמן שהוקם בסוף שנות התשעים במבנה ההיסטורי של בית הסופרים, מציג תערוכת קבע היסטורית שכוללת את יצירותיו הטובות ביותר אשר מציגות את תל אביב הקטנה עם הקיוסק המיתולוגי, מגדל המים, עצי השקמים, חול הים הזהוב ותכול השמיים, ימים של תמימות ודמויות שעליהן כתב גוטמן בספריו.
מוזיאון נחום גוטמן בשכונת נווה צדק נמצא במרחק של כמה בתים מבית רוקח, כאמור במבנה ההיסטורי של בית הסופרים, שבו התגוררה ופעלה האליטה האינטלקטואלית של נווה צדק. הבית היה שייך למשפחת שולמן, שהשכירה את חלקו לדיירי משנה. בבית זה התגוררו הסופרים יוסף חיים ברנר שגר בקומה הראשונה, ובקומה השנייה התגוררו העורך הספרותי יוסף אהרונוביץ ורעייתו הסופרת דבורה בארון. לאחר שהיה שנים רבות מט ליפול ומיועד להריסה שוקם הבניין לפני שנים אחדות והפך למוזיאון המוקדש ליצירותיו של הצייר נחום גוטמן המלוות את תולדות הארץ בכלל ואת תל אביב בפרט.
במוזיאון נחום גוטמן פינת הפעלה אינטראקטיבית לילדים, סרט על חיי האמן ותצוגת קבע שמתעדת את חיי הרוח בנווה צדק וחנות ספרים ומזכרות.






































